Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini fail tasarımcıdan çtuzakışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları gereğince akım etmesi ve muktezi çdüzenışmaların da buna nazaran gestaltlması gerekmektedir.

Sizin yürekin yangın merdiveni projelerini durumunda taammüden projeye şayeste yangın merdiveni uygulamasına yanında karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Bu bin 500 yabanlık kapasiteli olan medarımaişetletmelerde en az 4 adet ivedili çıkış kapkaloriın olması gerekirdi. Haberlerden okuduğumuza gereğince bir adet çıkışı varmış. Muhtemelen yangın da çıkış bapsına yakın bir noktada olduysa onların birçokması olanaksız hale gelmiş mümkün. En azca dört tane ivedi çıkış kapkaloriın bulunması gerekiyordu. Bu baplar en azca 80 santim kadar, yüksekliği en azca 2 metre olacak şekilde olmalı. Ivedili çıkış kapılarında eşik bulunmayacak yahut dışarıya açılır olması esastır " dedi.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan baplardır. Resen kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında güvenli intikali sağlayan yangın merdiveni kapısı, mukteza standartlara reva olarak yapım edildiği dönem uzun müddet özen verebilmektedir. Elbet falmlarının kararlı gestaltlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Bunun için bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Sertifikasız yangın kapıları da oranlı maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir alternatif sunar.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bununla yan yana, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen farklı bir faktör de kullanılan gereç ve kalitedir. Yangın merdiveni sistemleri ekseriyetle çelik yahut hileüminyum üzere dayanıklı malzemelerden

Başka bir şense ise kapıların baştan sona celi duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran şayet yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve kilitsiz küreksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapsı ne hizmet bünyelmalıdır? Yangın bapları prezantabl hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek yürekin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, kapının mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin metin olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının kontrol edilmesini yürekerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve teamülaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın alarmı çalmış olduğunda bapyı kendiliğinden olarak kapatan sertifikalı bir yangın bapsı tutucusuna ehil bir yangın kapısı tercih edilmelidir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzında uzman ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çdüzenışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların gerekli testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını yangın kapısı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page